Skelettet!

Skelettet aka Döden är sedan i februari 2011 ute på äventyr i Utopi Magasin (Kolik Förlag), och två av hans eskapader kan även avnjutas i norska utgåvan av Nemi.

"Döden i skyn". Ur Utopi#1

Han är ett resultat av traumatiska besök hos Bockstensmannen (BM!*) på Varbergs museum under barndomen, ihärdigt Fantomenläsande, flitigt spelande av det klassiska brädspelet Drakborgen - som var fullspäckat med otäcka benrangel, varav flera vandrande sådana - och sist men inte minst otaliga timmars anatomilektioner på Einar Granum Kunstskole med plastskelettet Lucas. (Att lära sig anatomi och teckna skelett är absolut obligatoriskt för den som vill bli en skicklig tecknare, men dylika lektioner slutar oftast med överdos varpå skeletten snart pryds med raffset och högklackat och/eller långa tungor.) Lägg till en skopa death- och blackmetalklichéer till detta koncentrat så har du Skelettet!

"Vem var Bockstensmannen", ur albumet "La Danse Macabre" (2008). En inte alltför seriös mordteori.

Skelettet kravlade sig bokstavligen upp ur graven redan när undertecknad var i 13-årsåldern, men utvecklades först under 2006 till det koncept läsaren känner idag.
Serien är även känd under (det föga originella) namnet La Danse Macabre som också gett namn till mitt debutalbum, utgiven i begränsad upplaga 2008.

"Dödens käftar". Det allra första avsnittet ur serien. Ur "La Danse Macabre".

Skelettet kan beskrivas som "liemannen som gör vad som faller honom in". Han trivs utmärkt med sin tillvaro som skelett och med sitt yrke, som bjuder på mycken variation och tillfällen att komma över godis och spetsunderkläder och annat som förstärker hans redan så vackra leende. Skelettet stöter ofta på motgångar på grund av sin fysionomi, men som vi alla vet vinner Döden (i regel) alltid till slut.


"Dödsritt". Ur Utopi#1
* Visst är det käckt att Bockstensmannen har samma förkortning som black metal - BM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar